ﻢ ﷲ


EN. NUFFNANG ☺

Sahabatku Dunia Sampai Akhirat ☺

Saturday, October 8, 2011

Status 'ORIGINAL' ke tak.. handphone hampa semua...?? ☺

Assalamualaikum smua, hari ini aku seronok2 tiba2 nk tulis blog mngenai handfon, so aku nk kongsikan skit info dgn hampa smua,


1st step,


Sila lah type kat handfon *#06#
then akan keluar IMEI [ International Mobile Equipment Identity]
semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8
contoh : 358671017470473...
... kedudukan ke 7 dan 8 ialah ******01*******










2nd,


utk semak ori ke x handfon tu...let's check it out:
02 or 20 ► dari ChinaLOW QUALITY
08 or 80 ► dari Germany → FAIR QUALITY
01 or 10 ► dari Finland → VERY GOOD
00 or 03 or 04 ► dari kilang asal handphone → BEST MOBILE QUALITY
13 : dari Azerbaijan →VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH




3rd


Kalu nk taw detail lengkap, *#92702689# (utk nokia versi s40) bleh taw jenis software dia, sjak bila dikilangkan, & tahun dibuat..
utk sony pula,juz tekan ►,*,◄,◄,*,◄,*. (kanan,star,kiri,kiri,star,kiri,star) tkan dalam lingkungan 1 saat utk sekali tekan. ia akan list 4 info utk hp tersebut.. ☺ SEKIAN post utk hari ni.. TERIMA KASIH kerana sudi mbaca info yg tak seberapa ni..

6 comments:

sha my heart said...

TQ share kan. memang cari benda ni. Dulu dah tau tapi hilang plak tak dapat dikesan. Haha~

Anis Anisa said...

hahahhaha.. nanti aq try k

Anis Anisa said...

aku dpt 03... terbaik

IZAHAR™ AZIZAN said...

ok2.. bgus lah.. :) thankz anisa coz sudi komen..

NUR AYNIE said...

eyhh yg last tuk sony tu xphm hiihihii

IZAHAR™ AZIZAN said...

itu tekan ikut anak panah kat keypad SONY... yg atas, kiri, kanan, bawah tu... :)

SHOUT !!!