ﻢ ﷲ


EN. NUFFNANG ☺

Sahabatku Dunia Sampai Akhirat ☺

Monday, April 18, 2011

Kisah Pada Satu Malam ☺

AsSalam kwn2 ku, ini adalah entri pertama aku yg asli dalam tahun ni, maknanya, tahun ni aku banyak ambil artikel2 dari sumber lain dan aku olahkan dalam perkataan aku..haha punya la terer aku cedok2 ni... tp bg entri kali ni, aku ambik inisiatif, tulis blog dgn cerita aku sendiri setelah melihat kwn2 tulis cerita hidup depa sendiri.. (tiba2 keluaq loghat utara no..) mmg la, cek ni org Utara.. Kalau hampa nk taw, cheq ni dilahirkan kat penang, mmbesaq kat kedah, sampai smbung stdy pon kat kedah lagi ( bukan saja mintak kt sini tp rezeki nk blajaq still kat sini, bukan salah cheq..hehe) tapi bukan yang ni cheq nk habaq kat blog ni, cheq smlm dapat satu berita tergempaq yg tak penah semena2 berlaku dlm hidup cheq. Nk taw apa??
Meh sini cheq nk crita kat hampa..
Smlm slepas cheq habis meeting untuk projek persatuan & subjek cheq, Bengkel Etika & Kerjaya Media, cheq teruih pi cafe nk pi cocok duit kat ATM (sambil2 buat2 jalan macho..haha) tak de lah gurau je, cheq pon jln cm hmpa gak, besa2 ja..

Sambil2 aku jalan tu, dlm pertengahan meja cafe tu, cheq ternampak member cheq sedang sibuk duk siapkan asgment group depa kat cafe, member cheq ni classmate & kosmate cheq gak..haha tp pasai asgment group tu, group cheq awai2 lg dh setel.. tak la risau..hehe (ayat plepas)
Cheq pon duduk la join dgn depa, saja2 jdi penyibuk sat, mklumlah, cheq ni gak suka myibuk2.. bila cheq duduk tu, cheq tnya la mcm2 soalan myibuk.. yela, takkan nk duk saja plak kn??
Pastu, member cheq ni dia tnya cheq plak.. taw tak apa soalan yg dia tanya??
Cm ni cara dia tnya “ wei at, hang berani tak? mau tak jadi pelakon extra utk drama komedi RAMPOMPOM?”

Pastu cheq pon dlm hati “cis, ingat aku ni penakut ke depan kamera” (padahal mmg pon) kah3
Cheq dgn slamber derk je jwb, “ehem2 bleh gak..” “tapi  shoot kat mana? Pasaipa plih aku?”

Dia pon jwb “ aku kna cari plakon extra yg kurus sorang & aku tgok yg tuff kurus dlm kelas kita hang sorg ja..” Dia kata, shoot dalam kawasan UUM & Sekitar Kangar ja, juz nk pakai watak extra dlm 3 hari.
Aku pon jawab “o... cm tu” dlam crita tu, diorg nk 2 org watak bdan yg besar & sorg watak bdan kurus, yg nk join main pasukan rugbi. Aku rasa mmg klakar la crita ni nanti, production yg shoot crita ni bkn calang2 org taw, kata mmber aku yg disampaikan oleh lecture aku, diorg ni dari production luar, bkn yg dlm kampus, & crita ni jugak akan dityangkn kat astro bila dh siap shooting nanti..



Dipendekkan crita smua aku pon stuju la trima tawaran tu sbb nk timba pgalaman, & kalau hmpa nk taw, aku blom pernah lagi blakon & brhadapan dgn kamera, tak taw la cm na nanti..tp itu pon baru je tawaran blum tntu lagi aku dpt blakon ke tak..hehehe

So, skian la saja entri aku kali ni..smoga ampa jgn tersengguk2 bca.. mklum lah, tak pernah lagi tulis entri sndri, nanti kalu da masa & minat, dan juga peminat dlm blog ni, aku tulis lagi ye kwn2.. ok wassalam.


P/S: aku nk tanya pendapat hmpa la, rasa2 patot tak aku trima tawaran tu? Bg komen skit no. ^_^

KLIK SINI UNTUK SUMBANGAN KEPADA BLOGGER



6 comments:

dlm hati ada tmn said...

it's sound good. this is an opportunity 4 u 2 gain new experiences and build ur confidence.so, don't miss it!

IZAHAR™ AZIZAN said...

Thankz dlm hati ada tmn ^_^ insya'Allah cheq buat yg terbaik..hehe
& THANKZ 4 COMMENT

pja said...

wahh..caya la izahar!!terime je..ko bleh pnye..=)

IZAHAR™ AZIZAN said...

thankz 4 ur support pja my kosmate.. insya'Allah.. =)

sha said...

Wah, dapat kerja tu..

tapi kan dlm production ni, bnyk haram dari halalnya (ni Bob Lokman yg kata sb tu dia nk keluar dr dunia hiburan).

Check dulu sumbernya, k. Awak kan org yg baik2..

IZAHAR™ AZIZAN said...

Sha► yup.. dpt tawaran tp sy terpaksa tolak hari tu sbb ada program lain, & presentation.. tp mmg byk haram pun, sbb kwn sy yg terima tawaran tu pun kate cm tu.. tp kn.. sy mmg kna jgak terjebak dlm production sbb itu sebahagian daripada kos sy.. nk buat asgment pun kna tubuhkn production.. ^_^ papepon thankz for jenguk2 & comment sahabatku ♥

SHOUT !!!